logo WSiP logo

Założenia reformy
Dotychczasowe dokonania reformy
pomoc
slownik
archiwum
poczta



poprzedni profil

Profil rolniczo-spożywczy (projekt)

Liceum o profilu rolniczo-spożywczym przygotowuje absolwentów do organizowania działalności rolniczo-spożywczej oraz analizowania i oceniania warunków (przyrodniczych, ekonomicznych, społecznych) w planowaniu produkcji rolniczej i przetwórczej.
Uczniowie w toku nauki zdobywać będą wiedzę i umiejętności z zakresu organizowania działalności rolniczo-spożywczej, planowania produkcji rolniczej i przetwórczej. Będą przygotowani do zdobywania kwalifikacji zawodowych we wszystkich zawodach związanych z rolnictwem, ogrodnictwem, pszczelarstwem, weterynarią i przetwórstwem spożywczym.
Dla potrzeb kształcenia w szkole policealnej dla absolwentów profilu rolniczo-spożywczego przygotowano dokumentację programową kształcenia w zawodach technika technologii żywności (produkcja piekarska, przetwórstwo mięsne, przetwórstwo mleczarskie) i technika agrobiznesu (produkcja rolnicza, przetwórstwo spożywcze).


Archiwum ] [ Poczta ] [ Strona Główna ]
Copyright by Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne Spółka Akcyjna