|
Profil rolniczo-spożywczy (projekt)
Liceum o profilu rolniczo-spożywczym przygotowuje absolwentów
do organizowania działalności rolniczo-spożywczej oraz analizowania i
oceniania warunków (przyrodniczych, ekonomicznych, społecznych) w planowaniu
produkcji rolniczej i przetwórczej.
Uczniowie w toku nauki zdobywać będą wiedzę i umiejętności z zakresu organizowania
działalności rolniczo-spożywczej, planowania produkcji rolniczej i przetwórczej.
Będą przygotowani do zdobywania kwalifikacji zawodowych we wszystkich
zawodach związanych z rolnictwem, ogrodnictwem, pszczelarstwem, weterynarią
i przetwórstwem spożywczym.
Dla potrzeb kształcenia w szkole policealnej dla absolwentów profilu rolniczo-spożywczego
przygotowano dokumentację programową kształcenia w zawodach technika technologii
żywności (produkcja piekarska, przetwórstwo mięsne, przetwórstwo mleczarskie)
i technika agrobiznesu (produkcja rolnicza, przetwórstwo spożywcze).
[ Archiwum ]
[ Poczta ] [ Strona
Główna ]
Copyright by Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Spółka Akcyjna
|